Geheimen van succesvolle executive assistants: insider tips van ervaren EA’s (deel 3)

Geheimen van succesvolle executive assistants: insider tips

van der pal recruitment aan het woord over succes

In deel drie, het laatste deel van het drieluik dat we in de afgelopen weken met je gedeeld hebben, vertellen Isabel Becker en Inge Strating, twee ervaren Executive Assistants hoe zij als strategisch sparringpartner van het C-level management succesvol zijn. Heb je vragen naar aanleiding van deze serie? Neem dan vooral contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.  

‘In het vorige blog vertelden we al over de flexibele instelling die je moet hebben in je rol als EA’, vertelt Inge. ‘Voor mij persoonlijk geldt dat ik graag in een dynamische omgeving werk, met een bepaalde mate van druk en onvoorspelbaarheid. Een baan waarin alles in een rustig, voorspelbaar tempo gaat, zou mij snel gaan vervelen.’

Ga voor waardering 

Isabel: Dat gevoel van Inge herken ik wel. En verder vind ik het heel belangrijk om gewaardeerd te worden. Ik hoef écht niet regelmatig een schouderklopje, maar ik wil het gevoel hebben dat men blij is dat ik er ben. Daar haal ik ook mijn motivatie uit: in het goed regelen van zaken voor de ander. En daar dan vervolgens voor gewaardeerd worden.’ 

Inge: ‘Klopt, het gaat er in onze rol om dat je continu probeert te denken aan hoe je het leven van de ander nét dat stukje gemakkelijker kunt maken.’ 

Positieve mindset en goed tegen verandering kunnen  

Inge: ‘Een positieve mindset is belangrijk. Zowel voor jezelf als voor je collega’s, je bent toch een soort steunpilaar voor de organisatie. Daarnaast helpt het om bepaalde uitdagende klussen te klaren. Tegelijkertijd wil je ook realistisch zijn. Als iets écht niet kan, dan is het nodig om de boodschap helder en duidelijk te verwoorden. Bovendien moet je goed tegen verandering kunnen. Snel schakelen hoort daarbij. Ik weet ‘s ochtends vaak nog niet waar ik ‘s middags mee bezig ga zijn. Dat is een aanpassingsvermogen dat je echt moet hebben.’  

Bescherm jezelf: zeg op tijd ‘nee’ 

Isabel: ‘En naast het feit dat je flexibel moet zijn, is het ook van belang dat je op tijd ‘nee’ zegt. Zo werk ik bijvoorbeeld in een zelfsturende organisatie. Wanneer je, net als ik, een nogal groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt, dan is het nodig om onderscheid te maken tussen wat wél en wat niet van jou is. Als je zo ongeveer alles aangrijpt, dan houd je het niet vol. Dat is, naast alle andere zaken die we in dit drieluik genoemd hebben, misschien wel één van de meest waardevolle tips die ik je mee kan geven!’ 

Verder praten over dit mooie vak? Neem contact met ons op!

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, tips en inspiratie? Schrijf je in en je ontvangt van ons 2x per maand onze nieuwste blog.

E-mailadres