Het belang van feedback: het creëert een positieve werkomgeving

Van der pal recruitment blogt over het belang van feedback

Feedback is een essentieel onderdeel van de professionele ontwikkeling, zeker in het werkveld van een Executive Assistant. Of het nu gaat om sollicitatiegesprekken, periodieke evaluaties of dagelijkse interacties, het geven en ontvangen van feedback is cruciaal voor groei en succes op de werkvloer.

Hierom is feedback waardevol

Feedback is zo waardevol en belangrijk omdat het kandidaten in staat stelt om een beter beeld te krijgen van zichzelf. Na sollicitatiegesprekken vragen kandidaten vaak om feedback, of het nu positief is of aangeeft waar verbetering mogelijk is. Dit toont aan dat ze waarde hechten aan groei en leren, wat essentieel is voor succes in elke organisatie. Wanneer je als EA direct in je sollicitatie om feedback durft te vragen, dan laat je daarmee zelfvertrouwen zien. En dat is één van de eigenschappen die een succesvolle EA bezit. Een positief punt dus tijdens je sollicitatiegesprek!

Feedback hoort in de cultuur thuis

Bovendien is feedback niet alleen relevant tijdens sollicitatieprocessen. In organisaties waar een cultuur van feedback heerst, wordt dit ook gestimuleerd tussen executives en hun assistants. Een open dialoog tussen teamleden, ongeacht hun positie, bevordert niet alleen de professionele ontwikkeling, maar versterkt ook de relaties op de werkvloer. Wanneer je als EA bijvoorbeeld niet gelukkig bent met de manier waarop de executive waar je voor werkt met je communiceert, dan is het belangrijk dat je dit aan durft te geven. Een cultuur waarin feedback gewoon is, draagt daar aan bij.

Meer betrokkenheid en verhoging van productiviteit

Een effectieve feedbackcultuur draagt bij aan de betrokkenheid van medewerkers en verhoogt de productiviteit. Wanneer werknemers zich gehoord en gewaardeerd voelen, presteren ze beter en zijn ze minder geneigd om de organisatie te verlaten. Dit resulteert in een positieve werkomgeving waarin individuen kunnen gedijen en bijdragen aan gemeenschappelijke doelen. Het opbouwen van een feedbackcultuur vergt echter tijd en inspanning. Veiligheid en vertrouwen zijn essentiële componenten van een succesvol feedbackproces, en hierin speelt HR een cruciale faciliterende rol.

Feedback als cadeautje

Hoewel feedback vaak wordt beschouwd als een cadeautje, is het belangrijk om te erkennen dat het niet altijd gemakkelijk te ontvangen is. Het vereist een open geest en de bereidheid om te leren en te groeien. Door feedback niet persoonlijk te nemen en de nadruk te leggen op de inhoud in plaats van de relatie, kunnen werknemers constructief omgaan met de ontvangen input.

Kortom, het geven en ontvangen van feedback is, juist ook voor de EA, van onschatbare waarde voor individuele groei, teamdynamiek en organisatorisch succes. Door een cultuur van open communicatie en constructieve feedback te omarmen, kunnen organisaties gedijen in een omgeving waar mensen tot groei en bloei komen.

Neem contact op

Lijkt het jou wel wat om op zo’n manier met je collega’s en executives samen te werken? Praat dan eens met ons. We kijken uit naar je bericht. In ons volgende blog schrijven we over hoe je op een goede manier feedback kunt geven. Want dat blijkt nog lang niet altijd even gemakkelijk!

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, tips en inspiratie? Schrijf je in en je ontvangt van ons 2x per maand onze nieuwste blog.

E-mailadres