Stappenplan voor een onweerstaanbaar LinkedIn profiel

Stappenplan voor een onweerstaanbaar LinkedIn profiel

Zonder een persoonlijk LinkedIn profiel besta je als professional eigenlijk niet. LinkedIn is het grootste sociale netwerk voor professionals en onmisbaar als je carrière wilt maken in ons vak. Maar hoe ziet een goed LinkedIn profiel van een PA of EA er nou eigenlijk uit? 

Voor mij, als recruiter van executive assistants, is het allerbelangrijkste dat iemand op LinkedIn authentiek is. Hiermee bedoel ik dat iemands profiel niet alleen de professionele achtergrond en ervaring laat zien, maar ook iemands persoonlijkheid. Ik moet iemand eigenlijk kunnen voelen, in plaats van alleen maar begrijpen. 

Authenticiteit als succesfactor

Ik geloof dat authenticiteit de sleutel is voor een succesvolle PA. Letterlijk betekent authenticiteit geloofwaardig, betrouwbaar en echt. Maar authentiek betekent ook dat je doet wat echt belangrijk voor je is, dat je trouw bent aan jezelf en aan je gevoel. In een gedroomd LinkedIn profiel zie je dit allemaal van iemand terug. Kortom: een goed LinkedIn profiel laat zien wie je bent, als mens en als professional. 

Maar hoe doe je dat dan concreet, authentiek zijn op LinkedIn? Hierbij hét 7 stappenplan voor een onweerstaanbaar en authentiek profiel.  

Stap 1: Profielfoto
  • Gebruik een goede, ‘volwassen’  foto. Dus geen foto waar je op een terras zit met een glas wijn, maar een foto die vertrouwen uitstraalt  en waarop je echt jezelf bent.
Stap 2: Professionele kopregel
  • Schrijf een beknopte en duidelijke kopregel die je huidige functie en expertise weerspiegelt.
  • Gebruik relevante zoekwoorden om gevonden te worden door anderen in jouw vakgebied.
Stap 3: Samenvatting
  • In de headline vertel je wie je bent. Je vertelt wat belangrijk voor je is, waar je energie van krijgt, wat je talenten zijn en wat je bereikt hebt. De foto en de samenvatting moeten elkaar aanvullen. Het moet echt zijn, persoonlijk en authentiek.
Stap 4: Werkervaring
  • Beschrijf je werkervaring op een manier die laat zien wat je hebt bereikt en wat je hebt bijgedragen in je vorige posities. Maak het beeldend zodat mensen bijna kunnen voelen hoe het is als jij ergens de scepter zwaait. 
Stap 5: Vaardigheden en onderschrijvingen
  • Voeg vaardigheden toe die relevant zijn voor je vakgebied en functie.
  • Wees eerlijk over je vaardigheden en laat anderen je onderschrijven.
Stap 6: Aanbevelingen
  • Vraag aanbevelingen van collega’s, leidinggevenden of zakenpartners. Wat anderen over je zeggen is nog betrouwbaarder en geloofwaardiger dan wat je zelf zegt. 
  • Geef zelf ook aanbevelingen aan anderen waarvan je oprecht vindt dat ze het verdienen.
Stap 7: Opleiding en certificeringen
  • Vul je opleidingsachtergrond en certificeringen volledig en nauwkeurig in.

Je moet er echt even voor gaan zitten, voor het maken van een LinkedIn profiel dat laat zien wie je bent en wat je kan. Maar het is eigenlijk onmisbaar in deze tijd. Heb je al een onweerstaanbaar LinkedIn profiel, maar ben ik je gewoon nog niet tegengekomen. Laat het me dan weten. Wie weet drinken we dan binnenkort samen koffie.  

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, tips en inspiratie? Schrijf je in en je ontvangt van ons 2x per maand onze nieuwste blog.

E-mailadres