Wat maakt jou de ideale kandidaat: een profielschets van onze top EA’s

Wat maakt jou de ideale kandidaat: een profielschets van onze top EA’s

Als Executive Assistant moet je natuurlijk over bepaalde basiscompetenties beschikken, maar waarmee maak jij het onderscheid en ben je de topkandidaat die wij uitstekend kunnen bemiddelen? Om je een beeld te geven hebben wij een profielschets gemaakt. Herken jij jezelf hierin?

Social skills

Van het signaleren van emoties tot het lezen van lichaamstaal: het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een functie als EA maar goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden zijn ontzettend belangrijk voor jouw werk. Zo kun je van je degene die je ondersteunt, aflezen wat hij of zij nodig heeft, voordat het is uitgesproken. Daarnaast weet je de geschikte momenten kiezen om bepaalde zaken te bespreken.

Hbo werk- en denkniveau

Bij hbo werk- en denkniveau komt natuurlijk een hoop kijken. Het betekent dat je niet alleen organisatiesensitief kunt werken maar ook strategisch kunt meedenken. Denk bijvoorbeeld aan jouw aanwezigheid bij een MT. Hierbij is het belangrijk dat je de business begrijpt en dus ook de vertaalslag kunt maken enfilteren welke informatie belangrijk is en opvolging nodig heeft.

Tech-savvy

Als EA kom je met diverse software, portals en applicaties. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met technologie en als je een pakket of systeem nog niet kent, is het belangrijk dat je je dit snel eigen kunt maken en onder de knie krijgt. Denk hierbij niet alleen aan Windows365 programma’s, maar ook aan CMS-systemen, boekhoudprogramma’s, time management apps of social media. Je bent natuurlijk van enorme toegevoegde waarde als je hier handig in bent en ook collega’s kunt opleiden of helpen.

Stressbestendig

Een goede executive assistant weet altijd de kalmte te bewaren, ook in stressvolle en onverwachte situaties. Je bent stabiel en krijgt dingen gedaan, vaak met een glimlach. Je neemt je verantwoordelijkheid, jouw manager en collega’s kunnen op je rekenen. Ondertussen weet je ook jouw grenzen te bewaken en schakel je hulp in wanneer nodig.

Integriteit en discretie

Als executive assistant krijg je te maken met zeer vertrouwelijke en persoonlijke zaken en documenten. Jij weet hier professioneel en discreet mee om te gaan. Je bent integer, oprecht en betrouwbaar. Je hebt een sterk moreel kompas, ook in moeilijke situaties. Het belang van degene voor wie je werkt en de organisatie staat voor jou altijd voorop en daar handel je ook naar.

Herken jij jezelf in onze top EA profielschets? Of wil je hier naartoe werken? Neem contact met ons op om je mogelijkheden te bespreken!

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, tips en inspiratie? Schrijf je in en je ontvangt van ons 2x per maand onze nieuwste blog.

E-mailadres