Zó maakt AI het leven van de EA gemakkelijker

Zó maakt AI het leven van de EA gemakkelijker

Laten we eerst die éne belangrijke vraag beantwoorden: wordt de EA straks overbodig nu AI zo’n opmars maakt? Het antwoord is even kort als eenvoudig: nee. Tegelijkertijd is het wél zo dat je enorm veel baat kunt hebben bij het slim inzetten van AI. In dit tweeluik over AI nemen we je mee in de ontwikkelingen, vertellen we welke AI-tools je als EA in kunt zetten én hoe je meerwaarde kunt halen uit het gebruik ervan.

Frances Jiesamfoek, sr. Consultant bij van der pal recruitment vertelt: “Hoe je AI-tools slim in kunt zetten als EA? Denk aan het maken van presentaties, facturen, inhoudelijke strategieën en meer. Veel meer. De tijd die je overhoudt kun je gebruiken voor andere belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van je soft skills, het voeren van goede gesprekken en het uitdenken van de beste strategie voor bepaalde zaken waar je normaal minder tijd voor hebt. AI is dus, hoe je het ook wendt of keert, erg efficiënt om als digitale arbeidskracht te omarmen in jouw dagelijkse praktijk.”

Bekwaam jezelf in het gebruik

‘Verder is het belangrijk om te beseffen dat er veel verschillende AI-tools zijn. Het gaat inmiddels echt wel wat verder dan Chat GPT en Microsofts’ Copilot. Wél is het belangrijk dat goed weet welke tool je waarvoor moet gebruiken”, vervolgt Frances. “Gelukkig merk ik dat de meeste kandidaten al gebruikmaken van AI in hun werk. Angst dat ze overbodig worden is er niet echt, daarvoor is het niveau van de functie, waarin je werkt voor C-level professionals simpelweg te hoog en te diepgaand van aard.”

“Wil jij jezelf een USP aanleren die bijdraagt aan jouw functioneren, verdiep jezelf dan in de toepassing van AI. Je kunt immers niet alleen meer doen in minder tijd, maar voert je werk ook nog eens met een verminderde foutgevoeligheid én een toegenomen productiviteit uit. Daar wordt de gemiddelde executive wel enthousiast van”, lacht Frances.

Just do it

“Als je dit blog leest en je afvraagt wat je vanaf morgen concreet anders kunt doen met behulp van AI, dan kan ik eigenlijk alleen maar zeggen: just do it. Begin gewoon met een tool die je wel wat lijkt, zoals bijvoorbeeld ChatGPT, en je zult zien dat het verrassend eenvoudig is. Opleiding en training zijn eenvoudig te volgen: er zijn zóveel YouTube-filmpjes, podcasts en andere zaken die je kunt gebruiken om je kennis bij te spijkeren.”

Zo maakt AI het leven van de EA gemakkelijker

Door jezelf te verdiepen in de juiste AI-tools en deze slim voor je te laten werken, kun je als EA meer doen in minder tijd, met verminderde foutgevoeligheid en een toegenomen productiviteit. Dus, als je nog twijfelt, onthoud dan: just dó it. Begin met een tool die bij je past en ontdek hoe AI jou kan ondersteunen in het bereiken van je doelen als EA. En wil je sparren over dit onderwerp? Neem dan vooral contact met ons op. We zijn er voor je.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, tips en inspiratie? Schrijf je in en je ontvangt van ons 2x per maand onze nieuwste blog.

E-mailadres